В центре внимания:

Академія Св. Юра не забуде про вбитих у Флориді

Академія Св. Юра не забуде про вбитих у Флориді

Нещодавно студенти й учителі академії Св. Юра в Нью-Йорку приєдналися до тисяч учнів, що по цілій країні вийшли на марш пам’яті 17-х невинно вбитих студентів під час стрілянини в Marjory Stoneman Douglas High School у Паркленді (штат Флорида).
Марш пам’яті пройшов по 6-й вулиці, 2-й авеню і 7-й вулиці, далі учні зайшли в церкву Святого Юра. Виявляючи солідарність зі своїми ровесниками по всій країні, студенти пов’язали на рукави помаранчеві стрічки та несли в руках плакати «Ми пам’ятаємо жертв стрілянини у Флориді». У церкві Св. Юра Андрій Стасів, директор академії звернувся до учнів зі словами нагадування про трагедію та зачитав імена усіх 17-х жертв, які загинули 14 лютого ц. р. Кожен із присутніх помолився за вбитих. Декотрі студенти поділилися з іншими думками, які викликала в них ця страшна трагедія.
Ноа Бейлен, учень 11 кл., поділився своїм жалем і сподіваннями на майбутнє: «Убивство нічого не вирішує. Це буде лише нескінченим смутком для решти чийогось життя. Настав час для змін!» Старшокласник Джеймс Вердуго порадив іншим: «Цінуйте своє життя. Любіть його. Живіть так, ніби кожен прожитий вами день є останнім».
«Ті, хто потребують допомоги, мають зрозуміти, що її отримання не є чимось поганим. Це не визначає вас, як ментально нестабільну особу. Щоб розпочати ці позитивні зміни, ми повинні зняти усі суворі ярлики, відповідати за свої вчинки та почати вирішувати проблему всі разом, як нація», — зазначила Александра Пабон, учениця 10 кл. Максим Івашків (11 кл.) завершив виступ такою думкою: «Ми не повинні чекати на когось іншого, хто вирішить наші проблеми. Ми можемо і мусимо зробити це самі, бо саме від нас залежить наше майбутнє».
Після цього зі студентами розмовляв о. Іван Кащак. Він, зокрема, зауважив: «Скривджені люди кривдять людей». священик нагадав учням, що Господь Бог дає нам вибір, як реагувати на заподіяну кривду. З вірою у Бога ми можемо загоїти свої рани та зробити світ кращим.
Андрій Стасів звернувся до студентів зі завершальними словами. Після цього в приміщенні бібліотеки академії учні зустрілися з Мамукою Мамулашвілі, командиром грузинського національного батальйону, котрий коротко розповів про теперішні події на східному фронті в Україні.
Прес-служба академії Св. Юра

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.03.2018 18:20 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.