В центре внимания:

Акція протесту під стінами церкви

Акція протесту під стінами церкви

Вона відбулася, 6 січня у місті Запоріжжі біля храму Української православної церкви Московського патріархату. Випадок унікальний! Що ж повинно було трапитися, щоб люди у переддень Різдва Христового прийшли до церкви не молитися, а висловлювати своє обурення? Коротко викладемо фабулу цієї історії.

Ввечері останнього дня минулого року у Запоріжжі за незбагненних обставин загинув дворічний хлопчик. На нього упав самогубець, що викинувся з багатоповерхівки. 4 січня місцевий сайт «Форпост» повідомив, що священик Московського патріархату, якого запросила ритуальною служба, відмовився відспівати покійне дитя. Підстава – обряд хрещення хлопчикові свого часу був проведений в Українській православній церкві Київського патріархату. Врешті її священик, коли йому повідомили про такий нехристиянський демарш, поспішив на похорон і провів ритуал.

Блогер Юрій Гудименко, дізнавшись про це, ініціював акцію «#принесиляльку». Він закликав українців приносити іграшки під стіни храмів Московського патріархату. І ось 6 січня маємо нові повідомлення із Запоріжжя. Спершу тут біля храму Петра і Февронії невідомі у масках побили двох учасників акції #принесиляльку. Один з постраждалих – ветеран АТО.

Це беззаконня і викликало стихійну акцію, учасники якої не лише принесли іграшки до церкви, а й висловили своє обурення брутальним побиттям мирних людей, здійсненим біля храму.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.01.2018 1:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.