В центре внимания:

Антарктида «сидить» на вулкановій бочці!

Антарктида «сидить» на вулкановій бочці!

А якщо станеться виверження, то лід одразу почне перетворюватися на пару і воду. У понеділок, 14 серпня, інформаційна агенція УНІАН з посиланням на Guardian повідомила, що дослідники з Единбурзького університету (Велика Британія) виявили в Антарктиді 91 вулкан. Вулкани мають висоту від 100 до 3 850 метрів. Вони покриті льодом, який іноді лежить шарами завтовшки у 4 кілометри. На думку вчених, це може бути найбільша концентрація вулканів у світі.

«Ми не очікували, що знайдемо що-небудь подібне. Ми майже потроїли кількість вулканів, які, як відомо, існують у західній Антарктиді. Ми також припускаємо, що на дні моря під шельфом льодовика Росса є ще, тому я думаю, що, мабуть, в цьому регіоні буде найвища концентрація вулканів у світі», – наголосив експерт з льодовиків Роберт Бінгема.

Тепер дослідники намагаються визначити ступінь активності знайдених ними вулканів і з’ясувати, наскільки ймовірним є їх виверження. Бо ризик тут надто значний. Досить хоча б одному з вулканів прокинутися, щоб відбулася дестабілізація крижаних покривів Антарктиди і вихід льоду в море.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.08.2017 15:25 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.