В центре внимания:

Антиамериканська акція у Бейруті

Антиамериканська акція у Бейруті

У неділю, 10 грудня, біля посольства США у Лівані відбулися зіткнення поліції і демонстрантів, які прийшли висловити протест проти рішення президента Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Після того як кілька сотень активістів закидали приміщення посольства пляшками із запальною сумішшю і влаштували багаття на вулиці, сили безпеки змушені були застосувати сльозогінний газ і водомети. У Лівані проживають сотні тисяч палестинських біженців.

10 грудня тисячі людей влаштували демонстрацію протесту біля посольства США у столиці Індонезії Джакарті. Подібні акції відбулися і в інших містах Індонезії, найбільш густонаселеній мусульманській країні світу.

Палестинці вважають Єрусалим столицею своєї майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив все місто своєю столицею, що ніколи не визнавалося міжнародним співтовариством. Більшість країн мають свої посольства в Тель-Авіві.

Як відомо, Дональд Трамп 6 грудня оголосив, що Сполучені Штати офіційно визнають Єрусалим столицею Ізраїлю і пообіцяв перемістити у це місто посольство США з Тель-Авіва.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

11.12.2017 2:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.