В центре внимания:

Археологам допомогли лазерні технології

Археологам допомогли лазерні технології

Про сенсаційне відкриття дослідників давнини розповідає 3 лютого сайт ВВС. У джунглях Гватемали виявлено руїни понад 60 тисяч будівель народу майя. Його цивілізація володіла розвиненою писемністю і досягла вражаючих досягнень у астрономії, архітектурі та мистецтві.

Вченим допомогла лазерна технологія, здатна виявити споруди навіть у густому тропічному лісі. Відтак у джунглях на півночі Гватемали вдалося побачити будинки, палаци, дороги, оборонні споруди. І навіть скласти карти великолої території площею понад 2000 квадратних кілометрів. Ця місцевість розташована поблизу вже відомих руїн міст майя. Тепер можна зробити висновок, що населення регіону становило на кілька мільйонів осіб більше, ніж вважалося раніше.

При здійсненні досліджень застосовували технологію Лідар, призначену для отримання даних про віддалені предмети за допомогою обробки сигналу відбитого світла. Дослідники посилали лазерні імпульси з літака або гелікоптера і вивчали довжину повернутої хвилі на кшталт того, як кажани користуються своїм біологічним ехолокатором.

Археологам допомогли лазерні технології

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.02.2018 12:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.