В центре внимания:

Аскольд Лозинський про «наших» бандитів

Аскольд Лозинський про «наших» бандитів

Як повідомляє у неділю, 8 квітня, інтернет-видання «Голос Америки», колишній президент Світового конгресу українців (СКУ) домагається у Сенаті США накладення санкцій на генерального прокурора України Юрія Луценка та низки інших осіб. «Я вніс листи до 5 сенаторів і тепер буду далі іти по цій лінії, щоб окремих українських олігархів, включно із президентським оточенням, Ахметовим, Луценком, Стельмахом та ін. притягнути до відповідальності», – заявив Аскольд Лозинський в інтерв’ю блогу UkeTube, який представляє оригінальні інтерв’ю із західними експертами, дослідниками України. Йдеться тут про запровадження персональних санкцій: заборони в’їзду до США, замороження рахунків у США та країнах-партнерах США.

На думку відомого діяча світового українства, Юрій Луценко використовує прокуратуру проти невинних людей, але ігнорує реальні порушення. При цьому Аскольд Лозинський твердить про, начебто, стрімке збагачення генерального прокурора в часах перебування на посаді.

Особливу увагу привертає ось цей вислів «Мені опонувуали, що мовляв вони бандити, але вони “наші”. Що означає “наші”? Якщо крадуть у нашого народу, то вони перестають бути нашими. Якщо простий українець бідний, то така Україна йому не потрібна. За будь-яку ціну нам в Україні треба викорінити корупцію, бо інакше Україна саме на витримає і українці не будуть підтримувати таку державність».

Аскольд Лозинський народився 8 лютого 1952 року в Нью-Йорку в сім’ї українських емігрантів, які прибули до США в час третьої політичної хвилі української еміграції. Очолював СКУ у 1998-2008 роках. Нині є членом правління багатьох українсько-американських та світових українських організацій, а також професійних асоціацій США. Проводить активну діяльність у справі об’єднання світової української спільноти за кордоном.

Світлина: Аскольд Лозинський.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.04.2018 22:11 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.