В центре внимания:

«Батьківщина» Львівщини вимагає створення міністерської комісії щодо обвалу у Стебнику

Фракція ВО «Батьківщини» у Львівській облраді під час позачергового засідання звернула увагу керівництва області, держави та громадськості на небезпеку, пов’язану із землетрусом, який стався наприкінці вересня через обвал породи в шахтах із видобутку калійної солі в місті Стебник.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Гудима у своєму виступі зазначив, що фахівці з року в рік намагалися достукатися до чиновників щодо нагального вирішення питання, оскільки після першого зсуву можливе збільшення кратера обвалу до 50 метрів у діаметрі і провал породи далі – адже під теперішньою поверхнею є товща солоної води.

«Така перспектива може позбавити транспортного сполучення між Трускавцем та Дрогобичем, а також пошкодити лінії електропередач. Тому важливо зараз не брати приклад із попередників і не лише обговорювати питання, а й нагально його вирішувати», – зазначив Юрій Гудима.

Депутат Львівської облради наголосив, що в контексті вирішення проблеми у Стебнику, є багато питань про ефективність роботи Департаменту цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, оскільки за понад місяць після обвалу шахти – цій події так і не надали статусу надзвичайної ситуації, а обмежилися лише тим, що звернуться до Кабміну за фінансуванням.

«Викликає стурбованість і відсутність реакції на обвал в Кабінеті Міністрів України – не хотілося б вірити в те, що вирішення цієї проблеми у владних кабінетах знову хочуть покласти у довгу шухляду», – розповів Юрій Гудима.

А тому фракція ВО «Батьківщина» у Львівській облраді звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана взяти на особистий контроль вирішення проблеми з можливим подальшим зсувом калійної шахти біля Стебника. Також «батьківщинівці» вимагають створити міністерську робочу групу з залученням депутатів, чиновників та громадськості та напрацювати план дій щодо усунення проблеми, надавши відповідне фінансове забезпечення.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.10.2017 19:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.