В центре внимания:

«Батьківщина» підписала з фермерами Всеукраїнський меморандум «Новий аграрний курс України»

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», мета меморандуму про співпрацю щодо проведення реформ у сільському господарстві та забезпечення розвитку сільських територій – об’єднання зусиль громадського сектору та політичної сили для формування нового аграрного курсу.

Сторони вирішили спільними зусиллями досягти позитивного результату в процесі реформування та розвитку сільського господарства, забезпечення розвитку сільських територій шляхом реалізації цілей та завдань, визначених цим меморандумом.

Підписання документу, як зауважила Юлія Тимошенко, відбувається у знаковий момент, коли аграрії по всій Україні повстали проти нестерпних умов праці напередодні весняно-польових робіт та на знак протесту перекривають автомобільні дороги.

Документ передбачає роботу по кількох напрямках, зокрема, щодо наведення порядку із сільгоспземлею, повну інвентаризацію такої землі та припинення тіньового розбазарювання найціннішого ресурсу країни; наведення ладу з орендними відносинами та попередження будь-яких спроб рейдерства.

Лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила про необхідність повної детінізації всіх процесів в агросекторі, наведення порядку з системою оподаткування (повернення аграріям податкових преференцій та введення єдиного аграрного податку). Серед пріоритетів курсу Тимошенко назвала розвиток сімейного фермерства, створення нових робочих місць у агросекторі та демонополізацію всіх підприємств.

«Сьогодні аграрний комплекс приносить Україні 18 млрд євро і це мізер. Стратегія України – припинити торгувати сировиною. І за прикладом Італії, продавати готовий продукт. Реалізація готової продукції сприятиме збільшенню доходів аграрного комплексу на зовнішніх ринках мінімум у 10 разів. Це щонайменше 180 млрд євро, які можуть стати фінансовим ресурсом, що дозволить Україні кредитувати Міжнародний валютний фонд, а не навпаки», – зазначила Юлія Тимошенко.

Голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Цимбалюк зазначає, що якісне майбутнє аграрного сектору не за латифундистами, які мають на меті використати українську родючу землю, заробити гроші і залишити бізнес, а за сімейними фермерськими господарствами, які будуть зацікавленні в тому, щоб зберегти родючість ґрунтів і виростити якісний продукт.

Роман Кравець

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.03.2018 23:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.