В центре внимания:

Будівництво сміттєпереробних заводів на Львівщині можуть розпочати влітку 2018 року

Будівництво сміттєпереробних заводів на Львівщині можуть розпочати влітку 2018 року

Про це сьогодні повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, звітуючи про свою діяльність за 2017 рік.

"Ми затвердили комплексну програму (поводження з ТПВ у Львівській області до 2030 року, – ред.), яка передбачає будівництво 7 полігонів на території Львівщини. Станом на сьогодні на 3 полігони ми вже провели конкурси. Ми сподіваємося, що на початку наступного року спільно з інвесторами проведемо громадські слухання і, відповідно, зможемо розпочати будівництво (сміттєпереробних заводів, – ред.) вже в середині року", – розповів Олег Синютка.

За його словами, на території Ветсанзаводу, що у Жовківському районі, зараз випробовують можливість переробки не лише тваринних решток, а й твердих побутових відходів.

"На цій промисловій установці ми апробовуємо можливість переробки не тільки тваринних відходів, які були найбільшою пароблемою для самого Ветсанзаводу та для всієї Львівської області. Сьогодні можна стверджувати, що установка такого типу може спалювати і тверді побутові відходи", – додав Олег Синютка.

Зазначимо, сміттєпереробні заводи на території Львівщини планують збудувати у Новму Роздолі, Дрогобицькому та Жовківському районах.

Їх зводитимуть 3 компанії, що перемогли в інвестиційному конкурсі Львівської ОДА, – ТзОВ "Вейст Менеджмент Системс", ТзОВ "Глассворк технолоджі" та інвестиційно-екологічна компанія "ІЕК".

Як повідомляли Варіанти раніше, до 2022 року на Львівщині залишиться лише 7 полігонів ТПВ, на них встановлять лінії для сортування сміття та обладнання систем дегазації з виробництвом електроенергії.

Відтак протягом наступних 5 років в області повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища.

Також територію Львівщини поділять на 6 субрегіонів, у яких, окрім сучасних полігонів, і спорудять сміттєпереробні заводи.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.12.2017 6:41 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.