В центре внимания:

Білому дому радять не затівати торгових воєн

Білому дому радять не затівати торгових воєн

Єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем повідомила у середу, 7 березня, у Брюсселі, що Єврокомісія сумнівається у законності запропонованих президентом США Дональдом Трампом мит на імпорт в країну сталі та алюмінію і готується прийняти заходи у відповідь.

Наприклад, Брюссель може скерувати до СОТ скаргу на рішення Вашингтона. Крім того, не виключене введення заходів короткострокового характеру для тимчасового захисту європейських сталевиробників. Нарешті, ЄС готовий скласти перелік американських товарів, імпорт яких в країни європейського співтовариства може бути утруднений. При цьому єврокомісар попередила про небезпеку ескалації торгових воєн з США.

Тим часом очільниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що подібні кроки американської адміністрації можуть викликати відповідні дії з боку зачеплених ними країн, включаючи Канаду, європейські держави і, в першу чергу, Німеччину.

Дональд Трамп раніше оголосив про намір прийняти рішення, згідно з яким імпортерам сталі доведеться платити 25-відсоткове мито, а компаніям, які ввозять алюміній, – 10-відсоткове.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.03.2018 23:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.