В центре внимания:

Більше 100 000 українців обрали свого сімейного лікаря

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

З 1 квітня в Україні стартує національна кампанія з вибору сімейного лікаря. Як зазначили у Міністерстві охорони здоров'я, підписати декларації з терапевтами, педіатрами та сімейними лікарями можна було ще з минулого року, під час тестового режиму роботи електронної системи охорони здоров’я.

На сьогодні у системі зареєстровано уже 106 тисяч декларацій.

"Національна кампанія з вибору лікаря, що розпочнеться у квітні, не має визначеного строку: вона триватиме доти, поки усі українці не визначаться зі своїми лікарями. Тож ви зможете підписати декларацію як у квітні, так і у червні чи жовтні", – йдеться у повідомленні.

Однак у міністерстві зазначають, що лікарі можуть обслуговувати певну кількість пацієнтів: сімейний лікар – 1 800, терапевт – 2 000, педіатр – 900.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги.

Зазначимо, 30 січня цього року набув чинності закон України про медичну реформу: медична допомога більше не прив’язана до місця прописки, а кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі безкоштовно.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

30.03.2018 17:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.