В центре внимания:

Вадим Івченко: Селу потрібні чіткі правила гри для залучення місцевого товаровиробника

Народний депутат, член фракції «Батьківщина» Вадим Івченко зареєстрував законопроект щодо забезпечення земельними ділянками сільськогосподарського призначення місцевого товаровиробника та запровадження електронних земельних торгів. Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного партосередку ВО «Батьківщина».

«У законі прописані чіткі вимоги до набувачів сільськогосподарської землі, що дозволить надавати землю тому, хто буде її обробляти. Також запроваджено етапність проведення земельних аукціонів, які проводитимуться у три етапи: для залучення місцевого фермера аукціон проводитиметься спочатку в тому селі, де розташована земля. Лише потім на обласному рівні, і останній етап – на всеукраїнському», – пояснив автор документу.

Народний депутат також наголосив, що впровадження законопроекту №6725-1 дозволить стимулювати місцевого виробника.

«Чіткі вимоги до набувачів сільськогосподарської землі дозволять надавати землю тому, хто буде її обробляти. Якщо це фізична особа, то вона обов’язково має проживати у тій місцевості, де розташована земля, щодо якої проводиться аукціон. Якщо це фізична особа-підприємець, тоді основним видом її діяльності повинно бути сільське господарство, а державна реєстрація і місце провадження господарської діяльності має здійснюватися на території тієї місцевості, де розташована земля. Якщо це юридична особа, вона має мати статус сільськогосподарського товаровиробника, засновником такої ТОВ є виключно громадянин України, а державна реєстрація і місце провадження господарської діяльності має здійснюватися на території тієї місцевості, де розташована земля», – детально розповів Івченко.

Законопроектом також запроваджується проведення електронних земельних аукціонів, що унеможливить корупційні зловживання та забезпечить прозоре надання земельних ділянок державної та комунальної власності.

«Такі критерії до учасників торгів дозволять створювати робочі місця саме в тому селі, ресурс якого – земля й інфраструктура – використовуються для ведення господарства. А також дозволить збільшувати місцеві бюджети завдяки тому, що підприємства зареєстровані на їхній території», – підсумував депутат від «Батьківщини».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.08.2017 2:13 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.