В центре внимания:

Варшав’яни не задоволені судовою реформою

Варшав’яни не задоволені судовою реформою

Про це 16 липня повідомляє сайт «Deutsche Welle». Опозиційна у Польщі партія «Громадянська платформа» анонсувала масову акцію протесту на неділю. Однак найбільш соціально активні громадяни не стали чекати і прийшли ще учора до президентського палацу в Варшаві.

Нагадаємо, що протести викликані реформою, яка підпорядковує суди уряду й парламенту. Мітингувальники вимагали від президента Анджея Дуди накласти вето на закон, який підтриманий учора Сенатом, а раніше Сеймом польського парламенту. Таким чином були внесені поправки до закону про Національну судову раду і структуру судів. Нововведення фактично нівелює систему поділу влади, ставлячи виконавчу гілку над судовою. Ним також стурбована Єврокомісія, яка наступного тижня пообіцяла висловити свою офіційну оцінку реформі судоустрою у Польщі.

Як можна зрозуміти, до цього протестного виступу не має відношення провідна опозиційна сила – правоцентристська «Громадянська платформа». Організаторами акції стали ліві партії й об’єднання громадян, повідомляє польська Gazeta Wyborcza. Учасники мітингу тримали транспаранти з написами: «Геть руки від судів» та «Ми не здаємо своїх прав». Поліція заявила, що затримано понад тридцять осіб.

Світлини: Gazeta Wyborcza і РАР.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.07.2017 15:10 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.