В центре внимания:

Велетенська писанка, яку видно здалеку

Велетенська писанка, яку видно здалеку

І все тому, що розташований цей незвичайний арт-об’єкт на вершині гори Томнатик, що у Путильському районі Чернівецької області. А це 1 565 метрів над рівнем моря! Про презентацію цієї гігантської писанки повідомив у неділю, 27 серпня, «5 канал».

Колись тут розташовувалася база протиповітряної оборони радянської армії. Вона давно не діє, а куполи радіолокаційних станцій залишилися. Один з них і розмалювали, перетворивши на небачених розмірів писанку. За словами організаторів, працювати доводилося в екстремальних умовах. А презентація стала справжнім святом. На гірській вершині влаштували сцену, на якій виступали кращі виконавці Буковини. З’їхалися сюди не лише мешканці довколишніх сіл, а й численні гості. Їх пригощали стравами гуцульської кухні.

На проект і організацію фестивалю витратили не так вже й багато коштів – 100 тисяч гривень (без малого $ 4 тисячі). Презентована писанка стала першою з п’яти на Томнатику. Решту планують розписати протягом наступних чотирьох років.

До слова, гора ця відома ще й тим, що тут знімали кадри відео-кліпу до пісні «1944», з якою Джамала перемогла на конкурсі «Євробачення-2016».

Велетенська писанка, яку видно здалеку

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.08.2017 1:37 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.