В центре внимания:

«Велику коаліцію» вже майже видно

«Велику коаліцію» вже майже видно

У Берліні в п’ятницю, 26 січня, відбулася зустріч Анґели Меркель, Хорста Зеехофера і Мартіна Шульца – лідерів Християнського-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН). Потім почалося перше засідання 15 учасників групи переговірників. Її робота триватиме, аж поки не буде сформовано новий уряд Німеччини.

Представники блоку ХДС/ХСС сподіваються, що це може статися до 4 лютого, проте уряд «великої коаліції» буде створено лише у тому випадку, якщо за нього проголосує більшість членів Соціал-демократичної партії Німеччини. Чинний Канцлер ФРН Анґела Меркель оптимістично оцінила перспективу досягнення домовленості про створення нового уряду. Вона заявила, що йде на переговори «з упевненістю і оптимізмом». Очільник соціал-демократів Мартін Шульц теж висловився за швидкі і конструктивні переговори. Він наголосив, що мета його партії – якнайшвидше домогтися створення стабільного уряду в Німеччині і повернути країні провідну роль на міжнародному рівні.

Вибори в парламент Німеччини (бундестаг) відбулися ще торік 24 вересня. Однак для того щоб приступити безпосередньо до обговорення складу майбутнього уряду ФРН, партіям, що пройшли в парламент Німеччини, вже знадобилося понад 120 днів. Так довго підготовка до формування кабінету в ФРН ще не тривала.

Світлина DPA: Хорст Зеехофер, Ангела Меркель і Мартін Шульц.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.01.2018 16:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.