В центре внимания:

Вибух біля польських поховань у Львові

Вибух біля польських поховань у Львові

Прес-служба Львівського обласного управління поліції у середу, 14 березня, повідомила про початок кримінального провадження за фактом вибуху, що пролунав пізно ввечері напередодні на Личаківському цвинтарі. Інцидент може бути переведений зацікавленими силами у політичну площину. Адже сталося це неподалік широко відомого польського меморіалу «Львівські орлята».

За офіційною інформацією, не встановленою особою через огорожу було кинуто вибуховий пристрій. Деякі ЗМІ пишуть, що ймовірно йдеться про гранату РГД-5. Однак версія сумнівна, бо внаслідок вибуху утворилася порівняно невелика вирва діаметром 20 сантиметрів. Споруди меморіалу ушкоджень не отримали. У такий пізній час відвідувачів на цвинтарі уже не буває. Отож, ніхто не постраждав.

Сайт «Польське радіо» вже повідомив про вибух, але без коментарів. Надано лише коротку довідку, яку ми передруковуємо: «На Цвинтарі оборонців Львова поховані поляки, які брали участь у боях проти ЗУНР у 1918 році та проти більшовиків у 1920 році, жертви німецько-польської війни 1939 року та Руху опору 1922–1944 років. У 1971 році цвинтар був знищений радянською владою. Протягом 1989 – 2005 років меморіал частково відбудували».

Світлина: меморіал «Львівські орлята».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.03.2018 14:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.