В центре внимания:

Вигоріло приміщення Спілки угорців в Ужгороді

Вигоріло приміщення Спілки угорців в Ужгороді

На сайті уряду Угорщини у вівторок, 27 лютого, вміщено повідомлення, що Посла України Любов Непоп викликають у Міністерство закордонних справ (МЗС). Причиною послужив вже другий впродовж місяця підпал офісу Спілки угорців.

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто вже мав розмову з цього приводу з одним із лідерів закарпатських угорців Ласло Брензовичем. Міністр вважає, що в Україні відбувається процес «зростання екстремістських ідей». Зокрема Петер Сійярто заявив: «Це видно із законів, прийнятих Верховною Радою України, які серйозно обмежують права меншин. Видається, вони залякують членів угорської національної меншини Закарпаття». За його словами, Україна «повинна вміти контролювати екстремістів», якщо має серйозні наміри приєднатися до ЄС та НАТО.

Пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців сталася у ніч на вівторок, 27 січня. Вигоріло близько 25 квадратних метрів приміщення. Пожежі передував вибух біля будівлі. На щастя, бійся без постраждалих. Це вже друга спроба підпалу цього приміщення. Перша сталася 4 лютого, коли у вікно кинули пляшку із легкозаймистою сумішшю.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.02.2018 14:10 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.