В центре внимания:

Вимога відставки Юрія Луценка

Вимога відставки Юрія Луценка

Її висловив у четвер, 21 грудня, на своїй Facebook-сторінці міністр фінансів України Олександр Данилюк. На його думку, генеральний прокурор намагається перешкодити розслідуванню «справи Приватбанку». Йдеться про наміри чинного керівництва установи відсудити у колишніх власників два мільярди доларів, начебто, незаконно виведенні за кордон.

Цей потужний банк раніше належав бізнесменам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову. У грудні 2016 року його націоналізували і нині він перебуває у власності міністерства фінансів. Зараз Приватбанк позивається до колишніх власників у британському суді. За даними Олександра Данилюка, генпрокуратура України затягує розслідування справ щодо дій екс-керівників і власників Приватбанку, а також порушує й «активно просуває» справи проти чинних службових осіб банку, міністерства фінансів і Національного банку України.

Високий Суд Англії 19 грудня ухвалив арештувати активи Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова в усьому світі, а також шести компаній, які їм належать або ними контролюються.

«В контексті цього «випадкова» зустріч в Амстердамі Юрія Луценка з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань», – наголошує міністр фінансів. Окрім того, на думку Олександра Данилюка, генеральний прокурор «дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможній довести до суду важливі для країни справи», а тому має піти у відставку.

Світлина: Міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.12.2017 0:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.