В центре внимания:

Водень у Німеччині почав служити залізниці

Водень у Німеччині почав служити залізниці

У четвер, 9 листопада, на вокзалі міста Вольфсбурга відбулася презентація першого поїзда, який приводять у рух водневі паливні елементи Coradia iLint. На урочистостях з цієї нагоди міністр транспорту Нижньої Саксонії Олаф Лис констатував, що відтепер на неелектрифікованих ділянках залізниць з’явилася справжня альтернатива дизельній тязі.

Перші два потяги такого типу почнуть курсувати на маршруті Букстехуде – Куксхафен вже наступної весни. Земельне транспортне міністерство планує у найближчому майбутньому повністю замінити дизельні регіональні поїзди водневими. На досягнення цієї мети виділено 81,3 млн євро (майже $ 95 млн). І з 2021 року 14 таких поїздів будуть здійснювати постійні пасажирські переведення між чотирма німецькими містами федеральної землі Нижня Саксонія.

Двигуни внутрішнього згоряння, що працюють на водневих елементах, вважаються надійними і високоекологічними. Їх робота заснована на перетворенні енергії водню в електричний струм за допомогою паливного елемента. У числі вад називають високу вартість водневих паливних елементів і велику кількість енергії, що потрібна для процесу скраплення палива.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.11.2017 0:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.