В центре внимания:

Володар «Золотого м’яча» став президентом Ліберії

Володар «Золотого м’яча» став президентом Ліберії

Провідні інформагенції світу повідомляють 29 грудня, що колишній футболіст Джордж Веа незабаром очолить цю західно африканську країну. Остаточні підсумки виборів ще не оголошено, однак його перемога вже не викликає сумнівів. За результатами підрахунку 98 відсотків бюлетенів, у другому турі голосування за 51-річного екс-спортсмена проголосували 61,5 відсотка виборців.

Ці вибори стали першою після тривалого періоду політичних криз і збройних конфліктів демократичною передачею влади. Нинішній президент, лауреат Нобелівської премії миру 79-річна Елен Джонсон-Серліф пребувала на посаді глави держави 12 років і більше не може виставляти свою кандидатуру. Вона стала президентом Ліберії в 2006 році після того, як її попередник Чарльз Тейлор був зміщений повстанцями, що призвело до закінчення багаторічної громадянської війни.

Джордж Веа широко відомий виступами у клубах «Парі Сен-Жермен» і «Мілан». У 1995 році був визнаний кращим гравцем року за версією ФІФА. Також він став володарем «Золотого м’яча», яким щорічно нагороджують найкращого футболіста Європи.

Світлирна AFP: Радість прихильників Джорджа Веа.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.12.2017 15:10 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.