В центре внимания:

Володимира Гройсмана просять стати кризовим менеджером

Володимира Гройсмана просять стати кризовим менеджером

У вівторок, 27 лютого, члени Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я схвалили текст звернення до прем’єр-міністра. Вони вважають, що Володимир Гройсман повинен взятися за вирішення конфлікту між Міністерством охорони здоров’я (МОЗ) та Національним медичним університетом імені О.Богомольця.

Днем раніше у цьому навчальному закладі розпочався страйк. Його ініціювала частина студентів та викладачів. Мотивом названо «безпрецедентне брутальне і незаконне втручання» міністерського керівництва у діяльність університету. Акцію оголошено безстроковою. Ті ж, хто не знав про неї, були здивовані, побачивши ланцюги на дверях корпусів.

Страйкарі незгодні з рішенням МОЗ про тимчасове відсторонення від обов’язків ректорки Катерини Амосової. А у міністерстві їй закидають зрив ліцензійного іспиту «Крок 1. Стоматологія», без якого студенти не можуть продовжувати навчання. Фактично йдеться про непідписання угоди між університетом та Центром тестування МОЗ. Тим часом Катерина Амосова заявила, що від неї вимагали укласти цю угоду в обхід тендерних процедур.

Отож, депутати просять Володимира Гройсмана перевірити ще й законність існування при міністерстві Центру тестування, а також фінансування його діяльності за рахунок оплати навчальними закладами його послуг.

Зазначимо, що протест підтримали не всі студенти, а деякі відкрито виступають за відновлення навчання.

Володимира Гройсмана просять стати кризовим менеджером

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.02.2018 20:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.