В центре внимания:

Всі комунальні підприємства зобов'яжуть перейти на ProZorro

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Вчора уряд ухвалив постанову, якою змінив роботу електронної системи закупівель ProZorro.

Йдеться про створення умов для використання ProZorro державними, комунальними підприємствами, на якi не поширюється дія закону про публічні закупівлі.

Відтепер ці підприємства матимуть змогу проводити свої закупівлі в системі ProZorro, а громадськість матиме доступ до інформації про такі закупівлі.

Також уряд збільшив кількість випадків, у яких оператор авторизованого електронного майданчика повертає плату учаснику тендера, а адміністратор повертає виплату оператору авторизованого електронного майданчика.

"До цього порядок передбачав повернення коштів, сплачених за участь у процедурі закупівлі, лише у разі скасування торгів або визнання їх такими, що не відбулися, до моменту розкриття тендерних пропозицій. Але, як показує практика, трапляються випадки, коли замовники відміняють процедури закупівель з незалежних від учасників причин і після розкриття пропозицій. Тоді учасники, що якісно підготували свої пропозиції, втрачають кошти, сплачені за участь в закупівлях", – наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року цього року в Україні завершився повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему ProZorro.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

10.08.2017 17:12 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.