В центре внимания:

Вшанували пам’ять Богдана Хмельницького

Вшанували пам’ять Богдана Хмельницького

У суботу, 13 січня, у місті Дніпрі біля пам’ятника славетному гетьманові України відбувся мітинг, приурочений до 370-річчя початку Національно-визвольної війни українського народу. Його організували «Українська етнічна громада», «Самозахист підприємців» та низка інших громадських організацій.

Відбулося також урочисте відкриття біля пам’ятника гранітної стели на якій викарбувано повне ім’я гетьмана і роки його життя. До монумента поклали синьо-жовті квіти. Було також організовано імпровізовану виставку козацької зброї, лунали українські народні та авторські патріотичні пісні. Всіх охочих частували козацьким кулішем.

У січні 1648 році козаки на чолі з тоді ще чигиринським сотником Богданом Хмельницьким вигнали із Січі польський урядовий гарнізон, а самого Богдана обрали гетьманом. Це вважається початком Національно-визвольної війни українського народу 1648-1657 років та повстання під проводом Богдана Хмельницького. Тоді Річ Посполита втратила контроль над центральною частиною українських етнічних земель, де постала козацька держава на чолі з гетьманом.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.01.2018 22:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.