В центре внимания:

Вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

Вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

У суботу, 24 березня, у Запоріжжі урочисто відкрили меморіальну таблицю видатному борцю з тоталітарним радянським режимом, лідерові Народного руху України В’ячеславу Чорноволу. Дошку встановлено на будівлі кінотеатру «Байда», де він під час під час свого останнього візиту до міста зустрічався з місцевими рухівцями і соціально активними громадянами.

Як розповіли присутні на заході учасники Народного руху, В’ячеслав Чорновіл неодноразово відвідував Запоріжжя, а у 1990-1991 роках брав тут участь у низці знакових для національного руху подій. Зокрема, у серпні 1990 року долучався до святкування 500-річчя Запорізького козацтва, а наступного року був присутній на 2-му фестивалі «Червона рута», що відбувався у Запоріжжі.

В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, дисидент, журналіст, в 2000 році був удостоєний звання Героя України. У 1999 році трагічно загинув в автомобільній аварії. Слідство упродовж тривалого часу озвучує різні версії, але друзі і син загиблого Тарас Чорновіл переконані, що це було політичне вбивство. Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяв парламентарям розслідувати цю справу.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.03.2018 0:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.