В центре внимания:

Вшанували пам’ять розстріляних українців

Вшанували пам’ять розстріляних українців

Поминальні заходи відбулися у суботу, 3 березня, у селі Павлокома на польському Підкарпатті. Вони приурочені до 73-х роковин розстрілу українських мешканців підрозділами польського підпілля у березні 1945 року. За різними даними, тоді загинуло від 150 до 366 людей.

До Павлокоми прибули міністр закордонних справ України Павло Клімкін, посол України в Польщі Андрій Дещиця, численні делегації з України, представники української меншини з Підкарпаття і греко-католицькі священики. Виступаючи перед присутніми, підкарпатська воєвода Ева Лєнярт наголосила: «Пролита у братовбивчій боротьбі кров є зобов’язанням для обох народів, щоб говорити правду про складну історію». А очільник зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін розповів, що напередодні на Личаківському цвинтарі у Львові зустрівся з матір’ю солдата – поляка, громадянина України, який загинув у боротьбі із сепаратистами на Донбасі. Вона сказала: «Будьте разом, тримайтеся разом».

До діалогу закликав також греко-католицький митрополит Перемишля і Варшави, архієпископ Євген Попович: «Ми повинні розмовляти один з одним, бо найгірше, коли мовчать».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.03.2018 21:59 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.