В центре внимания:

Відбулися річні загальні збори кредитівки «Самопоміч»

Відбулися річні загальні збори кредитівки «Самопоміч»

Настоятель Української православної катедри св. Володимира о. Іван Лимар читає молитву. За головним столом стоять: члени дирекції Віктор Войтихів, Богдан Ватраль, Роман Яцковський, Іван Огаренко та голова контрольної комісії Богдан Вруський

Чергові 67-мі річні загальні збори Українсько-американської федеральної кредитової спілки (УАФКС) «Самопоміч» відбулися 18 березня ц. р. головному бюро кредитівки в Чикаґо й одночасно в Нью-Джерзі — в Українсько-американському культурному осередку у Виппані, де розмістилася філія кредитової спілки.
У Нью-Джерзі Ігор Ляшок, віце-президент дирекції, відкрив збори східних філій кредитової спілки (КС) і попросив о. Степана Білика з церкви Івана Хрестителя у Виппані прочитати молитву. Опісля прозвучали привітання представників церков і громадських установ, що діють у місцевостях, де розташовані філії кредитівки «Самопоміч» — у Виппані, Ньюарку та Нью-Джерзі. О другій годині почалася відоеконференція між зборами у Чикаґo та Виппанi. Михайло Р. Кос, президент дирекції, офіційно відкрив 67-мі річні загальні збори УАФКС «Самопоміч», щиро вітаючи присутніх членів кредитівки. Віктор Войтихів, віце-президент і секретар дирекції, прочитав протокол із минулорічних загальних зборів.
Д-р Кос у своїй промові нагадав стародавню китайську приповідку: «Щоб ви жили у цікаві часи» зі зауваженням, що минулий рік був таки цікавий. Між важливими подіями минулого року виділяються дві: інавгурація нового президента США та збільшення ядерної напруга між США та Північною Кореєю. Політика президента, його адміністрації та Конґресу впливатимуть на кожного з нас. Рішення адміністрації надати Україні певні види зброї буде також опосередковано впливати на нас як американців українського походження.

Відбулися річні загальні збори кредитівки «Самопоміч»

Президент дирекції Михайло Р. Кос відкриває загальні збори УАФКС «Самопоміч»

Президент Кос зазначив, що для економіки США 2017 рік був дуже позитивний, і фінансові показники КС також були позитивні. Цими успіхами спілка значною мірою завдячує довірі своїх членів, що вказує на добре керовану, високопрофесійну установу. Зокрема, на кінець 2017-го членство КС зросло до 20,810 осіб. Слід також зазначити, що зі своїх цьогорічних прибутків КС зробила внесок у Фундацію «Самопоміч» у розмірі $2,100,000, а Фундація «Самопоміч» під головуванням Орести Фединяк торік виділила $500,000 на громадські потреби.

Відбулися річні загальні збори кредитівки «Самопоміч»

Звітує президент і виконавчий директор Богдан Ватраль

Богдан Ватраль, президент установи та виконавчий директор, у своєму звіті підкреслив кілька важливих фінансових показників, а саме: чистий прибуток УАФКС «Самопоміч» 2017 року становив $2,166,358. Це збільшило резерви до $95,9 млн. Капітал КС як відсоток від активів становив понад 20 %, унаслідок чого «Самопоміч» увійшла до списку найстабільніших фінансових установ США. Активи нараховують $485,118,310. Сума позик зросла до $219,574,610. На завершення президент Ватраль склав щиру подяку всім членам, українським церквам, організаціям, установам і всій українській громаді за довіру, підтримку та за співпрацю з очолюваною ним фінансовою установою.
Опісля Уляна Гриневич прочитала звіт кредитового комітету, який перевіряє й ухвалює надання позик членам КС. 2017-го кредитовий комітет схвалив 638 позик на суму $55,181,810. За роботу контрольної комісії звітував Богдан Вруський. Контрольна комісія забезпечує ефективність внутрішньої контролі, стежить за акуратною та вчасною підготовкою бухгалтерських і фінансових звітів і підтверджує правильне запровадження вказівок Ради директорів.
Надалі слідували привітання громадських установ. Орися Бурдяк, голова Централі українських кооператив Америки, від імені усіх українських кооперативів США та Української кооперативної агенції привітала збори та зазначила, що УАФКС «Самопоміч» належить до однієї з перших українських кредитових кооперативних фінансових інституцій на теренах США. Вже понад 67 років КС працює для добра української громади, задовольняючи всі її потреби. Душпастирі українських церков і представники громадських і молодіжних організацій підходили почергово до мікрофону, щоб подякувати кредитівці за допомогу.
Мотря Мельник, президент Українського інституту модерного мистецтва в Чикаґо, особливо подякувала за підтримку виставки «П’ять елементів війни», яку відвідало понад 2 тис. осіб. Виставка дала можливість донести світові правду про війну, яка триває на сході України.
Єпископ Української католицької єпархії св. Миколая Венедикт навів присутніх на такі роздуми: «Уявімо собі на хвилинку, як виглядала б наша громада без УАФКС «Самопоміч»? Напевно, було б дуже трудно і дуже сумно… «Самопоміч» підтримує, допомагає… Особливо це відчувають на собі нові імміґранти. Тож дякуємо Богові за те, що ми всі маємо «Самопоміч», а кредитовій спілці бажаю і надалі продовжувати творити побільше добра для громади».
Лідія Ткачук, президент Українського національного музею (УНМ) у Чикаґо, у своєму привітанні від імені управи та членів музею зазначила, що КС об’єднує активних людей, котрі своєю професійною та суспільною працею здобули авторитет у нашій громаді. Вона подякувала за багаторічну підтримку УНМ, завдяки якій музей успішно реалізує та впроваджує різні цікаві проекти та виставки, зберігаючи та поширюючи українську культуру, мову, традиції, ідентичність у діаспорі.

Відбулися річні загальні збори кредитівки «Самопоміч»

Марта Фаріон, президент Києво-Могилянської фундації вручає 500-гривневу банкноту. Стоять: Михайло Р. Кос, Ореста Фединяк, Марта Фаріон і Богдан Ватраль

Марта Фаріон від імені Києво-Могилянської фундації в Америці сердечно подякувала фундації та КС «Самопоміч» за довгі роки підтримки академії, зазначивши, що це також внесок у розбудову України, адже гасло академії: «Будуємо Україну разом — через освіту!» Вона передала КС подарунок — 500-гривневу банкноту зі зображенням Києво-Могилянської академії.
Христина Жук від імені Українського танцювального ансамблю «Громовиця» в Чикаґо подякувала кредитівці та фундації за довголітню співпрацю й розповіла про враження танцюристів від минулорічних виступів перед українською еміґрацією в Іспанії.
Новообрана управа Українсько-американської федеральної КС «Самопоміч» була усталена в такому складі: Михайло Р. Кос — президент дирекції; Богдан Ватраль — виконавчий директор і президент установи; Ігор Ляшок, Ореста Фединяк, Олег Караван — віце-президенти дирекції; Віктор Войтихів — віце-президент і секретар дирекції; Христина Козій, Іван Огаренко й Роман Яцковський — члени дирекції; Іван Павлик — почесний член дирекції.
Прес-служба кредитівки «Самопоміч»

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.03.2018 17:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.