В центре внимания:

Відлуння сутичок під парламентом у Києві

Відлуння сутичок під парламентом у Києві

Інтернет-видання «Радіо Свобода» у понеділок, 5 березня, задає запитання – чи «перегнули палицю» правоохоронці, зачищаючи два дні тому наметове містечко під Верховною Радою? Адже правозахисники вказують на порушення прав людини, і закликають розслідувати, чому так сталося. Зокрема, учасників протесту поставили навколішки у сніг на морозі, а на шоломах більшості правоохоронців не було видно ідентифікаційних номерів.

Інтерес до цієї теми тут цілком зрозумілий. Під час силового зачищення наметового містечка постраждав журналіст «Радіо Свободи» Сергій Нужненко. Проти нього поліцейський безпідставно застосував газ. Ось що з цього приводу повідомив 5 березня в ефірі «Громадського радіо» начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля: «До завершення службового розслідування ця людина участь у масових заходах брати не буде, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними й нормальними. Я допускаю, що будь-що може трапитися під час виконання завдання, що щось не помітили, не так зрозуміли, але це ні в якому разі не може бути виправдуванням поліцейського». Наразі у поліції з’ясовують обставини, за яких стався інцидент.

До слова, Сергій Нужненко не єдиний постраждалий. Принаймні ще двоє журналістів (Богдан Кутєпов із «Громадського» та Владислав Красінський із «Insider») заявили, що їм заважали працювати та застосовували проти них силу. І це попри те, що під час роботи вони тримали посвідчення так, щоб їх було видно, і вголос заявляли, що працюють.

Втім, Міністерство внутрішніх справ і Генеральна прокуратура України наполягають: «слідчі дії» не були «надмірно жорстокими».

Світлина з сайту «Радіо Свобода»: Київ, 3 березня 2018 року, зафіксований журналістом на камеру поліцейський за мить до розприскування газу з балончика.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.03.2018 22:42 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.