В центре внимания:

Відійшов у вічність академік Мирослав Попович

Відійшов у вічність академік Мирослав Попович

«Зачеплено важливий нерв України», – таким заголовком у неділю, 11 лютого, відреагувала на скорботну звістку агенція ZIK. Видання цитує одну з недавніх публікацій видатного філософа і мислителя сучасності: «Кожен день і кожну годину ми стикаємося з нерозв’язаними проблемами, що загрожують розвалом держави. Намагаючись придушити зло, ми породжуємо нове зло. На наших очах відбувається саморуйнування держави. Ця теза доречна сьогодні, була доречною місяць тому і, на жаль, цілком ймовірно, буде доречною місяць згодом. Головна причина навислої над Україною загрози – брак довіри до національної консолідації».

Директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України Мирослав Попович помер ввечері 10 лютого на 88 році життя.

Він народився 12 квітня 1930 року у Житомирі. 1953 року. У 1992 році Мирослава Поповича обрали членом-кореспондентом, у 2003 – академіком НАН України. За своє життя створив понад 100 наукових праць. Мирослав Попович відомий також як активний громадський діяч, був одним із учасників ініціативної групи «Першого грудня», створеної у 20-ту річницю референдуму про незалежність України.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

11.02.2018 10:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.