В центре внимания:

Від водіїв авто з іноземною реєстрацією вимагають заповнювати декларації

Про це повідомляє Укрінформ.

Як заявила речниця Прикордонної служби Польщі Агнешка Голіас, на пунктах пропуску українські митники почали вимагати від українських водіїв, які мають авто на іноземній реєстрації, заповнювати заповнення декларацій про ввезення такого автомобіля.

"Ми отримали інформацію від української сторони, що відтепер під час першого перетину кордону власник такого автомобіля зобов'язаний заповнити письмову декларацію для подальшої реєстрації у Державній фіскальній службі України", – заявила Агнешка Голіас.

За її словами, польські митники дізналися про це ще наприкінці грудня 2017 року. Відтак, довгі черги на кордоні 22-24 грудня були викликані також необхідністю заповнення цих декларацій.

"Це – головна причина черг на кордоні. З польської сторони у цей період не було якихось аварій в роботі системи перевірки. Якщо українська сторона не приймає автомобілі, то ми змушені чекати. Якщо ми здійснимо перевірку, а українська сторона не прийме автомобілі, то вони змушені чекати з польського боку кордону, поки українська сторона почне швидше здійснювати перевірку", – зазначила Агнешка Голіас.

Нагадаємо, водії автівок іноземної реєстрації мають раз на п'ять днів перетинати кордон, згідно із українським законодавством.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.01.2018 3:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.