В центре внимания:

Вірус прийшов з Північної Кореї

Вірус прийшов з Північної Кореї

Радник президента США з національної безпеки Том Боссерт 19 грудня у своїй колонці для The Wall Street Journal написав, що встановлено причетність Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) до вірусу WannaCry. Ним було уражено понад 300 тисяч комп’ютерів у 150 країнах світу. Загалом жертви вірусної атаки заплатили до 70 тисяч доларів викупу біткоїнами, однак їхні комп’ютери так і не були розблоковані.

Правда, Том Боссерт не навів жодних доказів на підтвердження своїх слів. Лише твердить, що вони є. Відомо, що з цими аргументами погодилися уряди низки країн та приватні компанії. Зокрема, названо, Велику Британію та Microsoft.

Після цієї кібератаки «Лабораторія Касперського» і американська компанія Symantec повідомляли, що один з кодів, використаних у більш ранній версії вірусу WannaCry, фігурував в комп’ютерних програмах Lazarus Group, яку фахівці вважають північнокорейською командою хакерів. Втім, тоді не було твердої переконаності, що КНДР брала у цьому участь. А зараз Том Боссерт впевнено заявив: «Ми продовжимо використовувати нашу стратегію максимального тиску з тим, щоб стримувати можливості Пхеньяну робити кібератаки та інші напади».

Світлина: Том Боссерт.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.12.2017 12:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.