В центре внимания:

Ганущин розповів, чи стане зять Дубневича головним лікарем перинатального центру

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 15 листопада, Олександр Ганущин прокоментував, чи може Львівський обласний перинатальний клінічний центр очолити Назарій Гичка – син депутата облради та за сумісництвом головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Михайла Гички.

"Що стосується чиїхось синів і дочок, зятів і братів, то у нас діє політика проведення відкритих конкурсів. І дотепер вона була непорушна. У конкурсі мають право брати участь усі. Я чув ці чутки і навіть питався одного із головних лікарів пологового відділення у Києві, чи він планує змінити місце праці, він мені відповів, що не планує. Думаю, це є загальні чутки, котрі поширюються перед будь-яким великим конкурсом на велику установу", – розповів Олександр Ганущин.

Зазначимо, Назарій Гичка працює головним лікарем одного з пологових будинків Києва. Також він є зятем нардепа зі Львівщини Богдана Дубневича.

Водночас Ганущин зауважив, що наразі постійна комісія з питань медицини обласної ради не надала висновку-оцінки роботи діючого головного лікаря перинатального центру Лариси Янів. І як тільки такий висновок буде, тоді питання щодо очільника медустанови розглядатимуть депутати на сесії.

"Питання щодо звільнення головного лікаря обласного перинатального центру (Лариси Янів, – ред.) справді виносилося на сесію Львівської облради, але тоді я та все керівництво ради запитало просту річ: чи є висновок профільної комісії про заслуховування звіту та визнання його незадовільним? Для чого тоді це питання виносити? Ми відклали це питання. Коли він висновок комісії буде, тоді ми заслухаємо це питання у сесійному режимі. Поки що, наскільки я знаю, такого висновку немає. А орієнтуватися виключно на позицію одної чи іншої групи в колективі... Я вважаю, ми маємо бути вище подібних речей і балансувати", – пояснив Олександр Ганущин.

Нагадаємо, прозвітувати про діяльність перинатального центру Лариса Янів мала ще під час сесії 10 жовтня. Втім на засідання вона не з'явилась, а голова медичної комісії Михайло Гичка запронував перенести звіт, оскільки чиновниця не надіслала його у письмовій формі, і депутатський корпус не мав змоги з ним ознайомитись.

Згодом на сесію Львівської облради прийшли працівники перинального центру, які поскаржились депутатам на незадовільну роботу Лариси Янів.

Сама ж Лариса Янів, за попередніми даними, очолює перинатальний центр близько 6 років.

Щодо долі перинатального центру, який закрили ще у 2013 році, то у Львівській ОДА нещодавно запевнили, що його таки відкриють до кінця 2017 року.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.11.2017 4:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.