В центре внимания:

Генсек ООН закликає не розпочинати війни з КНДР

Генсек ООН закликає не розпочинати війни з КНДР

«Найгірше, що могло б статися, це якби ми всі, самі того не усвідомлюючи, вплуталися у війну, у якій могли б бути дуже драматичні наслідки», – заявив у четвер, 14 грудня, Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш під час візиту до Японії. Це застереження однозначно адресоване тим «гарячим» головам з числа політиків, що готові сліпо розв’язати війну, намагаючись силою усунути загрозу, яку становить собою ядерна програма Корейської Народно-Демократичної Республіку (КНДР).

Антоніу Гутерреш також наголосив на важливому значенні міжнародних санкцій. На його думку дипломатична робота з «денуклеаризації» Корейського півострова повинна вестися мирно. «Важливо, щоб всі сторони розуміли крайню необхідність пошуку рішення», – заявив журналістам генсек ООН. Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе підтримав його заклик цілковито виконати резолюції Ради Безпеки ООН і «вести цілеспрямований діалог з денуклеаризації».

З 2006 року Рада безпеки ОООН прийняла дев’ять резолюцій, які вводять санкції проти Північної Кореї у відповідь на проведення Пхеньяном ракетно-ядерних випробувань. Останнє посилення штрафних заходів відбулося у вересні.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.12.2017 22:39 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.