В центре внимания:

Гриневич агітує за спецстатус гірським населеним пунктам

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

Наразі відомо, що в селищах, які знаходяться на гірських територіях, ускладнені умови функціонування шкіл. Ці території страждають не лише від природних катаклізмів, а й від швидкого зношення доріг. Про це розповіли на відкритті четвертого карпатського форуму народовладдя, присвяченого питанням освіти у гірських та високогірних районах України.

"Освіта у високогірних районах потребує більших фінансових вкладень, ніж школи, які працюють у кращих умовах. Дуже важливо на законодавчому рівні надати окремим селищам статуси високогірних. Відтак визначити необхідні коефіцієнти для виділення коштів для будівництва доріг, обслуговування шкіл. Нам необхідно зберегти ці автентичні колоритні місцевості в Україні. Насамперед, це стосується відновлення транспортної інфраструктури, звичайно ж шкіл", - переконує Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зазначимо, у Львівській області є 157 навчальних закладів у гірській місцевості, де отримують освіту понад 15,5 тисяс учнів.

Нагадаємо, у районному управлінні освіти Турківщини розробили план освітньої децентралізаціїї району, – карту локальних освітніх округів. Про це йдеться у репортажі Варіантів Єврооптимізм на Львівщині.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.08.2017 20:34 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.