В центре внимания:

Гройсман проінспектував перинатальний центр у Львові

Сьогодні, 8 лютого, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в межах робочого візиту оглянув стан реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру, що на вул. Дж. Вашингтона, 6.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

"Не пройшло і року, як я пообіцяв допомогти завершити будівельні роботи. І я стримав своє слово. Розумію, що потрібна буде допомога і для закупівлі медобладнання. Із цим я теж готовий допомогти. Але цей центр, який багато років був недобудований і не надавав допомогу діткам, до кінця березня вже відкриють. Тут почнуть допомагати дітям, молодим мамам, і це є дуже добре. Ми почали створювати нові медичні заклади за новими стандартами: нові операційні, умови для проведення оперативних втручань. Це все буде впливати на якість, адже найголовніше – українці мають бути здоровими, а медичні послуги – якісними", – зазначив Володимир Гройсман.

Як розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, І чергу перинатального центру відкриють уже наприкінці березня. Цього року тут медики планують прийняти близько 3000 пологів.

"Відкриття І черги перинатального центру відбудеться, коли ми отримаємо поставку техніки, це буде наприкінці березня. Адже зараз іде процедура поставки частини обладнання з-за кордону. Ми розраховуємо, що тут буде щонайменше 80% нового медичного обладнання імедичних меблів. ІІ черга або так би мовити гінекологічний корпус має запрацювати до кінця року, можливо, на початку 2019 року", – зауважила Ірина Микичак.

Для того, аби обласний перинатальний центр запрацював, потрібно ще понад 120 млн грн.

"55 млн грн потрібно на закупівлю всього медичного обладнання. 67 млн грн – це та сума, яка потрібна сьогодні на завершення ІІ черги реконструкції. Ми, звичайно, розуміємо, що це є велика сума. Тому з бюджету розвитку станом на сьогодні вже профінансовано 7 млн грн, також подана заявка на 25 млн грн із Держфонду регіонального розвитку. Щодо решти суми, то надіємося на уряд, але також шукатимемо можливість знайти кошти самотужки, хоча би частково", – пояснила заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

Водночас Ірина Микичак наголосила, що з 2013 року, відколи у Львові закрили перинатальний центр, в області значно зросла смертність немовлят, що народжувались недоношеними.

"Ця клініка орієнтована на вагітних, які мають проблеми з виношуванням вагітності. Тобто тут народжуватимуться так звані недоношені діти з критично малою вагою – від 500 г. Протягом періоду, поки перинатальний центр був закритий, на Львівщині зросли показники перинатальної смертності. Тому відкривши І чергу перинатального центру, ми також відкриємо абсолютно новий медзаклад, адже коли його здавали в експлуатацію, тут не було ні системи гідроізоляції, ні навіть системи вентиляції. Сьогодні все це ми зробили", – додала Ірина Микичак.

Зазначимо, обласний клінічний перинатальний центр відкрили у Львові у 1986 році.

Нещодавно Львівська обласна рада виділила на реконструкцію перинатального центру 25 млн грн.

Також тут планують офіційно запровадити платні пологи у конкретного лікаря за домовленістю. Відтак у перинатальному центрі хочуть затвердити офіційну вартість пологів та порядок їхньої оплати. Кошти, які будуть оплачені в касу лікарні, підуть на розвиток пологового відділення і на доплату до зарплати лікаря.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.02.2018 21:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.