В центре внимания:

Гуманітарну місію у Сирії довелося згорнути

Гуманітарну місію у Сирії довелося згорнути

У вівторок, 6 березня, речниця Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у Сирії Інгі Седкі заявила, що більша частина допомоги з конвоєм прибула до міста Дума поблизу Східної Гути напередодні, але акцію довелося припинити до того, як було доставлено увесь вантаж. Як твердять, місію у контрольованому повстанцями регіоні згорнуто через спротив урядовців.

Член місцевої ради міста Дума Іяд Абдельазіз заявив, що дев’ять вантажівок допомоги змушені були покинути цю територію після обстрілу та повітряних ударів з боку урядових сил у вечірній час. Раніше у МКЧХ повідомляли, що сирійська армія дозволила гуманітарній колоні вивантажити продовольство для 27 тисяч осіб у той час як у Східній Гуті живе близько 393 тисяч. А за заявами керівництва гуманітарної місії офісу ООН з гуманітарних питань, сирійські урядові сили не дозволили вивантажувати більшу частину медикаментів для поранених і хворих та не дали можливості замінити їх іншими засобами.

Гуманітарний конвой складався з 46 вантажних автомобілів, спрямованих Міжнародним Червоним Хрестом, сирійським Червоним Півмісяцем і Організацією Об’єднаних Націй.

Світлина Reuters: волонтери сирійського Червоного півмісяця роздавали допомогу в Східній Гуті 5 березня.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.03.2018 18:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.