В центре внимания:

Двох львівських митців номінували на премію Пінчук Арт Центру

Про це йдеться на офіційному сайті Пінчук Арт Центру.

До шорт-листа, сформованого незалежною відбірковою комісією з більш ніж 650 заявок, увійшли 20 номінантів, серед яких два зі Львова: Олег Перковський (33, Кам’янець-Подільський/Львів), Сергій Радкевич (30, Луцьк/Львів).

Виставку робіт номінантів можна оглягнути в Пінчук арт Центрі (що у Києві) з 24 лютого до 13 травня, з вівторка по неділю включно з 12:00 до 21:00. Вхід вільний.

Довідка

Виставка представляє твори молодих художників із усіх регіонів України та розкриває широкий діапазон тем. Деякі з митців працюють із суспільно-політичними наративами України, як країни, де відбувається збройний конфлікт, і досліджують його вплив на її громадян. Інші черпають ідеї з дослідження самих себе, працюючи з матеріалом, формою та медіа. Третя загальна тема ряду робіт – пошук, спрямований у майбутнє, а також побудова утопій. Спеціально для цього проекту молоді митці створили нові роботи за підтримки PinchukArtCentre.

Переможці Премії будуть оголошені на церемонії нагородження в Києві в квітні. Почесне міжнародне журі призначить Головну премію у розмірі 250 000 гривень, а також дві спеціальні премії – по 60 000 гривень кожна. Крім того, переможці зможуть пройти стажування у майстернях провідних художників світу. Володаря призу громадськості буде визначено голосуванням відвідувачів виставки номінантів Премії, і він отримає 25 000 гривень.

Володаря Головної премії автоматично включать до шорт-листа Future Generation Art Prize 2019 – міжнародної премії для молодих художників, заснованої Фондом Віктора Пінчука у 2009 році.

Премія PinchukArtCentre – загальнонаціональна премія у сфері сучасного мистецтва, започаткована у 2008 році, що присуджується українським художникам у віці до 35 років щодвароки. Заснована Фондом Віктора Пінчука, це перша в Україні приватна премія, метою якої є формування, підтримка та розвиток нового покоління молодих українських художників.

Нагадаємо, що торік на аналогічний державний конкурс молодих художників потрапили роботи кількох львівськийх митців. Один з них здобув призове місце.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.02.2018 9:01 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.