В центре внимания:

Дебати журналістів України та Польщі

Дебати журналістів України та Польщі

Вони відбулися У Варшаві, повідомляє у суботу, 17 березня, «Польське радіо», і стосувалися висвітлення у засобах масової інформації відносин між двома країнами.

Організатор зустрічі Анджей Клімчак, голова філії Об’єднання польських журналістів у Жешуві, вважає, що польські та українські медійники у своїх матеріалах повинні казати правду. На його думку, зараз існує польсько-український конфлікт на історичному ґрунті, спровокований тим, що проблеми впродовж тривалого часу намагалися «замести під килим». Жодна із сторін не хотіла щиро про це розмовляти. Робилися лише скромні спроби обговорити складні теми, однак, завжди домінувала політкоректність.

Кореспондент інформаційної агенціії «Укрінформ» Юрій Банахевич наголосив: «Ми повинні намагатися зблизити наші позиції, відійти від мови ненависті».

У зустрічі взяв участь голова Польсько-українського форуму партнерства при Міністерстві закордонних справ Польщі та директор Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Малицький.

Ці дебати відкрили цикл зустрічей, мета яких – пошук згоди між Польщею та Україною, а також бажання донести важливість достовірності журналістських матеріалів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.03.2018 23:30 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.