В центре внимания:

Делегація Республіки Польща вивчала стан впровадження реформи децентралізації на Львівщині

Делегація Республіки Польща вивчала стан впровадження реформи децентралізації на Львівщині

У середу, 28 липня, відбулась зустріч директора Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області Андрія Бриня та делегації Міністерства закордонних справ Республіки Польщі на чолі із заступником міністра Йоанною Вронецькою. До складу делегації ввійшли також Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі, директор Департаменту співпраці з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща Марек Куберські, представник Республіки Польща в Програмі ЄС «U-LEAD з Європою», інші співробітники Посольства Республіки Польщі в Україні та Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Про це повідомила прес-служба Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області.

Очільник Центру висловив подяку польській делегації за внесок у Програму ЄС «U-LEAD з Європою», яка фінансує діяльність Центрів розвитку місцевого самоврядування, а також підтримку реформи місцевого самоврядування в Україні.
«Перед Центром стоїть ряд завдань щодо сприяння розвитку, зміцнення місцевого самоврядування та втілення реформи децентралізації, яку, виходячи із європейського досвіду, ми вважаємо дуже потрібною. Процес об’єднання територіальних громад Львівської області триває, проте уже зараз потрібно думати про наступні етапи адміністративно-територіальної реформи, зокрема трансформацію районів. Крім того слід комплексно підходити до питань секторальної децентралізації, передусім реформи охорони здоров’я та освіти», – наголосив Андрій Бринь.

Представник Республіки Польща в Програмі ЄС «U-LEAD з Європою» Міхал Кубіш відзначив, що особливим інтересом для його країни може також участь в проектах по реформуванню освіти в Україні, зокрема професійно-технічної, а також програмах транскордонного співробітництва.
Учасники зустрічі обговорили участь Польщі у Програмі ЄС «U-LEAD з Європою» та напрямки польсько-українського співробітництва, зокрема детальніше зупинились на питаннях залучення польських партнерів для об’єднаних територіальних громад Львівщини з метою спільної участі у Програмі транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» та організації навчальних поїздок для новостворених громад з метою вивчення польського досвіду.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

31.07.2017 21:00 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.