В центре внимания:

Депутати Львівської облради вимагають скасувати депутатську недоторканність

Депутати Львівської облради вимагають скасувати депутатську недоторканність

Відповідне звернення ухвалили сьогодні депутати під час позачергової сесії Львівської облради. «За» проголосували 66 депутатів.

«Скасування депутатської недоторканності є ключовим моментом у подальшому реформуванні та розбудові України. Прийнявши це рішення, ми зможемо твердо говорити про демократію, громадянське суспільство та правову державу, в якій є один закон для всіх», – йдеться у зверненні.

Обласні депутати наголошують, що згідно з законодавством, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Відтак скасування депутатської недоторканності «допоможе депутатам стати на один рівень із громадянами і відчути, що вони живуть в тій самій системі».

Також у зверненні зазначається, що 16 квітня 2000 року на Всеукраїнському референдумі за скасування депутатської недоторканності проголосувало 89% громадян, але це рішення не набуло чинності.

Нагадаємо, сьогодні депутати облради також прийняли звернення до центральної влади щодо недопущення передачі у концесію державних лісгоспів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.07.2017 7:45 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.