В центре внимания:

Децентралізація в Україні: в ОТГ хочуть об'єднати ще 8 000 громад

Децентралізація в Україні: в ОТГ хочуть об'єднати ще 8 000 громад

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Станом на сьогодні в Україні 3313 територіальних громад сформували 710 об’єднаних територіальних громад, а ще майже вісім тисяч громад наразі залишаються необ’єднаними.

За словами першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслава Негоди, 23 області мають сформувати 1164 об’єднаних територіальних громад, які є затверджені перспективним планом уряду, однак у трьох областях територія покриття перспективними планами складає 21-36%, а в більшості областей – 54-98%.Децентралізація в Україні: в ОТГ хочуть об'єднати ще 8 000 громад

"Важливо, щоб громади формувалися у відповідності до перспективних планів. Це аж ніяк не заперечує добровільності об’єднання, а лише дає змогу нікого не залишити поза реформою і наближує громаду, створену за перспективним планом, до рівня спроможної. Багато тих громад, які формувалися раніше без дотримання перспективних планів, сьогодні здійснюють приєднання до себе нових рад, як це раніше і передбачалося", – наголосив В’ячеслав Негода.Децентралізація в Україні: в ОТГ хочуть об'єднати ще 8 000 громад

Нагадаємо, минулого року дохід місцевих бюджетів в Україні склав 192 млрд грн, що на 31% більше, ніж дохід у 2016 році.

Також у січні уряд прийняв розпорядження, відповідно до якого Держгеокадастр має передати землі державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад до кінця 2018 року.

Додамо, останні вибори громад на Львівщині відбулися 25 грудня 2017 року у Кам'янка-Бузькій міській ОТГ та у Мурованській ОТГ. Не утворили жодної ОТГ у Буському, Дрогобицькому Золочівському, Перемишлянському, Радехівському, Турківському та Яворівському районах області.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

13.02.2018 1:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.