В центре внимания:

Димінському не дають спокійно лікуватись у Швейцарії через ДТП

Про це йдеться у рішенні суду від 23 листопада, повідомляє "Українська правда" з посиланням на "Українські Новини".

Зазначається, що про повторну експертизу клопотали адвокати підозрюваного у цій справі охоронця Димінського Андрія Борща. Вони пояснили її тим, що керівники Мністерства внутрішніх справ привселюдно оголосили результати біологічної експертизи, за якими за кермом автомобіля був не Борщ, а Димінський.

Водночас слідство не надало захисту відповідних документальних підтверджень. Суд підтримав клопотання захисту.

"Існує ймовірність, що залучені органом досудового розслідування експерти є упередженими (висновки експертів Державного науково-дослідного експертного центру, підпорядкованого МВС України, були надані після озвучування їхніх результатів керівними посадовими особами МВС України)", – вирішив суддя.

У зв'язку з цим, суддя призначив комісійну судову молекулярно-генетичну експертизу, проведення якої доручили експертам комунальної установи "Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи".

Експертиза повинна виявити, кому належать біологічні зразки, знайдені на кермі автомобіля Mercedes-Benz S65, і чи можливе штучне нанесення їх на поверхні та у салоні автомобіля.

Результати експертизи слідство зобов'язане надати стороні захисту. Постанова суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 18 серпня у Яворівському районі авто Петра Димінського зіткнулось з іномаркою, водійка якої загинула. Відразу ж після ДТП водій Димінського Андрій Борщ заявив правоохоронцям, що за кермом у момент зіткнення був саме він. Однак поліція з'ясувала, що це неправда. Через кілька днів після ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію.

Для відшукання зразків ДНК Петра Димінського правоохоронці обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK. Цю справу передали на розслідування поліції Києва.

Натомість адвокат Петра Димінського Микола Лисий заявляє про політичний тиск на його підзахисного та спроби забрати у нього телеканал ZIK.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.12.2017 1:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.