В центре внимания:

Дипломатія до першої бомби

Дипломатія до першої бомби

Таке парадоксальне на перший погляд формулювання належить Державному секретареві США Рексу Тіллерсону. У своєму інтерв’ю телерадіокомпанії CNN, що оприлюднене 15 жовтня, очільник американського зовнішньополітичного відомства заявив про намір президента Дональда Трампа вирішити конфлікт з Північною Кореєю дипломатичним шляхом. Однак, додав, що так буде, «поки не впаде перша бомба». За його словами, санкції і дипломатія привели до безпрецедентної єдності міжнародної спільноти, що виступає проти ядерної програми Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР).

Як раніше повідомлялося, наприкінці вересня Рекс Тіллерсон повідомив, що Вашингтон безпосередньо контактує з Пхеньяном. Для багатьох тоді стало несподіванкою, що у двох країн є лінії зв’язку. Втім, КНДР, незважаючи на протидію міжнародної спільноти, продовжує проводити ядерні випробування і запускає ракети над територією сусідніх країн.

У цьому інтерв’ю Рекс Тіллерсон вкотре відмовився коментувати чутки про те, що він, нібито, прилюдно назвав Дональда Трампа йолопом. «Я не збираюся мати справу з цією дурницею», – відповів Держсекретар. Отже, і не підтвердив, і не спростував.

Світлина Reuters.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.10.2017 22:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.