В центре внимания:

Дихати на Землі стає щораз важче

Дихати на Землі стає щораз важче

Торік зафіксовано рекордне зростання вмісту вуглекислого газу в атмосфері нашої планети. Ще ніколи раніше його темпи не були настільки високими. Такий висновок міститься у представленій 30 жовтня в Женеві доповіді експертів Всесвітньої метеорологічної організації (WMO).

І пов’язано це явище не лише з необачною діяльністю людей. Додалися й суто природні фактори. Вони, наприклад, пов’язані з температурою води в екваторіальній зоні Тихого океану та посухою у тропічних широтах. Через це океани і ліси не змогли переробити достатню кількість вуглекислого газу.

Рівень вуглекислого газу в атмосфері підвищився у 2016 році з 400 до 403,3 частин на мільйон частин. Для порівняння вказано, що у 1996 році показник рівня вуглекислого газу в атмосфері становив 362.

Генеральний секретар WMO Петтері Таалас наголосив: «Без екстрених обмежень викиду вуглекислого та інших парникових газів до кінця століття ми можемо досягти небезпечного зростання світової температури, що значно перевищує заявлені у Паризькій угоді цілі». І тоді, на його думку, наші нащадки можуть отримати у спадок планету з помітно більш суворими умовами життя.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

30.10.2017 23:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.