В центре внимания:

Догори Еверестом у інвалідному візку

Догори Еверестом у інвалідному візку

Про цей вартий поливу вчинок людини з обмеженими можливостями у середу, 28 березня, розповідає інтернет-видання «Platforma». Австралієць Скотт Дулан, який колись отримав перелом хребта, став першою людиною, що досягнула базового табору Евересту (5300 м) в інвалідному кріслі майже без будь-якої допомоги.

Ще 17-річним хлопцем він потрапив у аварію на мотоциклі. Відтоді й страждає від паралічу нижньої частини тіла. До сходження готувався вісім місяців. Скотт щодня влаштовував собі кардіотренування й тренував верхню частину тіла, двічі в тиждень займався на скеледромі та деякий час прожив у Блакитних горах для акліматизації. Проте, за його словами, все виявилося на сто відсотків складніше, ніж він очікував.

14 березня Скотт Дулан почав підйом до базового табору альпіністів і витратив на подолання шляху трохи більше, ніж здорові спортсмени – десять днів. Він пересувався на інвалідному візку, а там, де не міг проїхати, йшов на руках за підтримки компаньйона. Під час сходження довелося змінити п’ять пар рукавичок.

На сьомий день одне з коліс його інвалідного візка зламалося. Команда прив’язала мотузку до зламаної сторони інвалідного візка, щоб він не перекинувся. Але врешті надскладний перехід все ж вплинув на здоров’я мужнього спортсмена. Його на вертольоті доправили у Катманду, де діагностували маршовий перелом куприка. Але, за прогнозами лікарів, Скотт швидко відновиться.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.03.2018 20:06 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.