В центре внимания:

Дональд Трамп став ліберальнішим до мігрантів

Дональд Трамп став ліберальнішим до мігрантів

Сайт «Deutsche Welle» 26 січня повідомляє, що чинний Президент США у своєму варіанті законопроекту про імміграцію запропонував надати громадянство 1,8 мільйонам нелегалів. Тільки зроблено це буде в обмін на фінансування будівництва муру на кордоні з Мексикою.

Ця пропозиція стосується, зокрема, так званих Dreamers – 800 тисяч нелегальних мігрантів, які прибули до США дітьми і згодом отримали дозвіл залишитись в країні завдяки програмі «Відкладеної дії для тих, хто прибув у дитячому віці» (DACA). Окрім того, йдеться також про близько мільйона осіб, які мали право скористатися програмою DACA, але досі нічого для цього не зробили.

До слова, цю програму, яку запровадив колишній президент Барак Обама, скасували торік у вересні. Відтоді усіх Dreamers можуть депортувати з країни, якщо політики не досягнуть домовленості, що дозволить таким мігрантам легально залишитися у США та відкриє шлях до отримання громадянства. Це врешті стало причиною конфлікту між демократами та республіканцями у Конгресі, що завершилося так званим «шатдауном». Через не прийнятий вчасно законопроект про фінансування роботи уряду, довелося призупинити роботу низки федеральних структур. Через це, зокрема, на вихідних була закрита для відвідувачів Статуя Свободи, а прес-служба Білого дому перестала відповідати на дзвінки. Коли ж Конгрес врешті проголосував за продовження фінансування уряду, Дорнальд Трамп одразу підписав законопроект щодо Dreamers.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.01.2018 18:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.