В центре внимания:

До лісу — на конях

До лісу — на конях

На Черкащині працює унікальний кінний патруль лісової охорони. Звенигородські лісівники організували його два роки тому, коней врятували зі скотобійні, а колишній склад переобладнали на конюшню. «Крали ліс, дрова крали і було легше, бо люди стояли й дивилися, чи ми їдемо машинами, чи не їдемо. Кіньми набагато легше — через ліс собі переїхали, нас ніхто не чув, ніхто не бачив і під’їхали одразу до них. Кінь краще, ніж автівка тим, що ним легше проїхати по культурах, легше чути все — де хто ходить, де хто і що рубає», — розповідає Богдан Тихолоз, майстер лісу Хлипнівського лісництва.
Така кавалерія охороняє Звенигородські ліси вже майже два роки. За цей час уже впіймали не один десяток порушників. «Знають (про існування кінної поліції. — Ред.) і менше ідуть до лісу і не роблять того, що не варто. І люди законослухняні стають», — зазначає лісничий Борис Юрченко.
Служить у лісовій кавалерії семеро коней. У кожного — схожа історія. Їхні колишні власники хотіли здати тварин на ковбасу. Від бійні їх урятували лісівники. Допомагають доглядати тварин і місцеві школярі.
Після кожного патрулювання коні отримують смачну винагороду. «В обід даємо їм овес та моркву, бо дуже багато в ній вітамінів. І коні дуже її люблять, так що відмовитися ніхто не може», — зазначає Віра Винничук, працівник лісництва. Тепер лісівники подумують повністю відмовитися від патрулювання лісу автівками. Утім для реалізації цього задуму потрібно придбати ще кілька тварин.

Ярослава Литвин, «5 канал»

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

18.01.2018 16:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.