В центре внимания:

"Експрес" повторив акцію протесту через Укрпошту

Про це повідомляє прес-служба Львівської облради.

На офіційному сайті газети зазначається, що "Укрпошта" односторонньо, без пояснення причин, знову відмовилася виконати свої зобов'язання за чинним договором з доставки газети "Експрес" передплатникам.

Центр обробки преси заблокував в'їзд на територію автомобілям редакції, що доставили новий номер газети, призначений для передплатників. При цьому посадові особи "Укрпошти" відмовилися надати будь-який документ, у якому була б обгрунтована причина блокування газети "Експрес".

Як відомо, після минулотижневої акції протесту "Червона картка для Гройсмана" доставку газети "Експрес" передплатникам було розблоковано. Редакція отримала запевнення, що усі перешкоди для розповсюдження газети будуть зняті.

"Однак сьогоднішні події дають зрозуміти, що політичний тиск на найбільшу україномовну незалежну газету країни не послабився. Навпаки, посилився", - кажуть у редакції. "Укрпошта" не виконує договір, за яким прийняла в людей кошти і зобов'язалась доставляти газети упродовж 2018-ого. Людей на поштових відділеннях дезінформують, що газета не виходитиме у світ. Тому у найближчі дні ми доставимо під будівлю місцевого представника Президента ще понад 600 тисяч газет, які люди передплатили по всій країні. Це популярні газети українською мовою, які через війну влади з "Експресом" теж не доставляються читачам. Ми свої зобов'язання перед людьми будемо виконувати за будь-яку ціну. І будемо це робити задля того, щоб кожна людина в цій країні дала собі відповідь на просте запитання: чи можна назвати владу в цій країні українською, якщо вона воює з найпопулярнішими українськими газетами?", – заявив директор компанії-видавця Андрій Вей.

Нагадаємо, ПАТ "Укрпошта" запропонувала підписати стандартний договір про розповсюдження періодики за передплатою з видавництвом "Експрес медіа сХаб" аби вирішити ситуацію, що склалася.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.01.2018 0:41 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.