В центре внимания:

Жінки в Ірані протестують проти хіджабів

Жінки в Ірані протестують проти хіджабів

30 січня сайт ВВС повідомляє, що іранки розгортають рух одноосібних пікетів проти традиційного для ісламу жіночого одягу. Напередодні відразу кілька з них з непокритими головами піднялися на трансформаторні будки на вулицях Тегерана, розмахуючи намотаними на палиці хустками на кшталт прапора. Це перший більш-менш масовий виступ проти обов’язкового носіння хустки з часів революції 1979 року.

Перша така акція відбулася ще торік 27 грудня. Тоді на такий крок зважилася 31-річна Віда Мовахеді, мати півторарічної дівчинки. Жінка піднялася з розпущеним волоссям на будку на проспекті Енгелаб в Тегерані. Її фотографії і відео широко розійшлися у соціальних мережах. Тоді поліцейські затримали активістку, потім ненадовго звільнили і врешті знову заарештували. На волю вона вийшла тільки в неділю 28 січня. А вже наступного дня вчинок Віди Мовахеді повторили, як мінімум, ще три жінки.

До носіння хустки в публічних місцях жінок зобов’язують закони Ірану. Порушницям загрожує арешт. У 2014 році уродженка Ірану журналістка і активістка Масих Алінежад (зараз вона живе на Заході) створила у мережі Facebook сторінку «Моя прихована свобода», де мешканки Ірану та інших країн могли постити свої знімки з непокритою головою. Зараз у сторінки понад мільйон передплатників.

Світлина: журналістка Масих Алінежад.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

30.01.2018 21:30 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.