В центре внимания:

Затримано лідера каталонських сепаратистів

Затримано лідера каталонських сепаратистів

У неділю, 25 березня, провідні інформаційні агенції світу повідомили, що колишній очільник Каталонії Карлес Пучдемон, який у суботу виїхав з Фінляндії, затриманий у Німеччині. Це сталося на автобані у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн після перетину політиком кордону з Данією.

У минулу п’ятницю іспанський суд повторно виписав Європейський ордер на арешт Карлеса Пучдемона, який втік до Бельгії після проведеного 1 жовтня референдуму про незалежність Каталонії. Референдум не був визнаний ані Мадридом, ані Брюсселем.

Газета Kieler Nachrichten 25 березня, з посиланням на судові кола, висловила припущення, що Карлес Пучдемон подасть прохання про отримання у Німеччині статусу біженця. Тоді його заяву розглядатиме Федеральне відомство у справах міграції та біженців. Втім, кримінальне переслідування за європейським ордером на арешт має пріоритет над клопотанням про надання притулку.

Потенційно за протидію владі і підбурювання до заколоту каталонському утікачеві в Іспанії загрожує до 30 років тюремного ув’язнення.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.03.2018 22:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.