В центре внимания:

Захист Віктора Януковича продовжує наступати

Захист Віктора Януковича продовжує наступати

Як ми уже писали 3 серпня, екс-президент України оприлюднив свої листи до міністрів закордонних справ Польщі, Франції та Німеччини, датовані 22 лютого 2014 року. У них містилося прохання допомоги «у наведенні конституційного порядку в Україні». Таким чином вдалося нівелювати значну частину аргументації в обвинуваченні Віктора Януковича у державній зраді.

А 5 серпня «Громадське радіо» повідомило про вимоги його захисту заарештувати нового свідка, який може стати одним з ключових у цій справі. Йдеться про Юрія Сергєєва, який з 2007-го по 2015 рік був постійним представником України при ООН. Зараз він викладає в Єльському університеті, а 15 серпня повинен бути допитаним в Оболонському суді Києва.

Отож, адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк зажадав його арешту з формулюванням за «співучасть в державному перевороті в 2014 році». Юрист твердить, що Юрій Сергєєв, перебуваючи на високій дипломатичній посаді, займався навмисним дезінформуванням світової спільноти про реальні події в Україні. «Уже встановлено, що Янукович в той час знаходився в Україні. За статтею 108 Конституції України його відсторонення не могло відбуватися у той спосіб, яким воно було здійснено. І про це було дуже добре відомо Сергєєву», – заявив пан Сердюк.

У цій позиції захисту є одне дуже слабке місце. Ще невідомо, що саме скаже на суді Юрій Сергєєв, а Віталій Сердюк вже вимагає його заарештувати. Тобто, бачимо спробу здійснення тиску на свідка. Бо уникнути його виступу в суді не вдасться. Туди можуть викликати навіть і заарештованого.

Світлина: Юрій Сергєєв.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.08.2017 17:33 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.